Am primit pe mail câteva ştiri importante. Le trec aici, în ordine:
1. Lansare babelstory.com
vineri, 7 mai 2010, ora 18 librăria Cărtureşti, Iulius Mall, Cluj-Napoca
Social Writing şi literatură colaborativă sînt doar două dintre conceptele surprinzătoare pe care le propune BABEL STORY. Cărtureşti Cluj vă invită la o discuţie pe marginea lor vineri, 7 mai 2010, de la ora 18, cu ocazia lansării platformei internaţionale www.babelstory.com
E vorba de un site dedicat scrierii de texte în colaborare. Unul suficient de ofertant şi versatil pentru a te atrage indiferent de gradul interesului tău faţă de literatură – dacă eşti deja scriitor, îl poţi folosi ca teren de antrenament, testîndu-ţi capacitatea de reacţie la situaţii (literare) neaşteptate, toleranţa şi puterea de decizie; dacă doar cochetezi cu ideea de-a te apuca de scris, te poate ajuta să-ţi depăşeşti neîncrederea şi temerile şi te pune în legătură cu cei de la care ai ce învăţa; dacă vezi în scris un mijloc de recreere, te poţi distra scriind chestii traznite împreună cu prietenii. Pînă te decizi ce şi cum poţi fi doar spectator, alegînd texte la întîmplare sau urmărind activitatea oamenilor care-ţi plac.
Site-ul are şi o secţiune de forum, în care textele pot fi comentate. Alte opţiuni îţi permit să exporţi materialele care crezi că merită să vadă lumina imprimantei sau să-ţi împărtăşeşti descoperirile pe Facebook şi Twitter.
BABEL STORY va găzdui permanent concursuri cu premii – ridicarea lor în cazul cîştigării e motivul pentru care se recomandă folosirea numelui real în creearea contului de user.
Vă aşteptăm vineri la ora 18 cu o prezentare interactivă şi primele premii!
2. Concurs de manuscrise, pentru prozatorii tineri, adică sub 40 de ani. Nu contează dacă au mai publicat sau nu, contează doar valoarea manuscrisului. În imaginea din stânga sunt ascunse toate detaliile.
3. Am vizitat şi eu cortul din Piaţa Unirii, cel cu Gaudeamusul. Şi am o nelămurire, sau mai multe: câte edituri sunt în Timişoara? Ar fi: cele universitare (Vest, Poli, Medicină) plus Brumar, Bastion, Marineasa, Hestia, Excelsior, Anthropos, poate şi altele. Ghici câte-s la târg? O să-mi spuneţi că nu toate au legătură cu cartea de învăţătură, dar eu cred altceva, eu cred că n-au legătură cu editurile, ci doar intermediază ISBN-uri pe banii clientului, care client n-are decât să se spele pe cap cu tot tirajul; aşa-i trebuie dacă-l chinuie talentul.
4. Dacă vreţi să ştiţi ce cărţi de poezie au mai apărut în Franţa, citiţi aici. Dacă vreţi să ştiţi ce cărţi de poezie mai apar la noi, n-aveţi decât să vreţi, trăim într-o lume liberă, ne putem dori orice. Şi mai ales, nu căutaţi site-urile editurilor, cele foarte serioase nu au aşa ceva.
5. Pentru serile obosite recomand: Poetry Cocktail Hour.
6. Mi-a plecat vecina