Wednesday, May 27, 2009

Vernisaj Nicolae Comănescu

Am primit pe mail o invitaţie [aproape] de nerefuzat. Cum să ajung în Bucureşti? Mă gândesc serios la asta.


3 în 1: Muştar, Cenuşă & Noroi” este o expoziţie de pictură cu noroi, muştar şi scrum, semnată de Nicolae Comănescu. Acest eveniment artistic este o continuare a proiectului „Dust 2.0” iniţiat de Comanescu în anul 2007, la Galeria 26, în care artistul picta cu praf de Bucureşti, element prins în cele mai fine breşe ale existenţei noastre cotidiene.

În expoziţia „3 în 1: Muştar, Cenuşă & Noroi” artistul se foloseşte de efectele cromatice ale celor trei componente pentru a realiza serii de peisaje urbane ale Bucureştiului contemporan. Dezvoltând un plan compoziţional ce debordează spaţiul pânzei, N.C. construieşte un discurs pictural folosind materiale deja consumate (moarte) extrase din acţiuni ale cotidianului bucureştean, încercând astfel să redea într-o manieră hilară şi tristă imaginea Bucureştiului. Noroiul, muştarul şi scrumul reprezintă contingenţa urbană, 3 in 1 de Bucuresti. Compoziţie solidară, ironică şi frustră a Bucureştiului, în şi în afara picturilor lui Comănescu.
Curator Adrian Bojenoiu

Vernisajul va avea loc luni, 1 Iunie 2009 la ora 19:30 la „Galeria 26” : Str. Dr. Staicovici, Nr. 26 , sector 5, Bucureşti. (Piaţa Operei)


*poza am primit-o pe mail.

4 comments:

raluca said...

Cred ca ma intereseaza. Dar imi aduce aminte de Douaspezece scaune, unde niste pictori angajati trecusera la pictura cu boabe de ovaz (parca)

white noise said...

@raluca - de pe blogul cu dust, poti ajunge si pe altele, tot ale lui comanescu.
eu cred ca-mi aman vizita cu cateva zile, n-ajung la vernisaj, dar sper sa vad expozitia cat de curand

to-morrow said...

Am citit despre picturile cu praf, la vremea respectiva, si mi s-a parut un proiect excelent. Din pacate am ramas doar la nivelul "citit", insa voi recupera in acest an, daca tot ai anuntat evenimentul. Multumesc.
Eu nu m-as duce chiar la inaugurare, ca precis e mare vanzoleala atunci. As prefera o zi obisnuita, in care sa pot sa studiez pe indelete picturile.

white noise said...

@to-morrow - si eu sper s-ajung intr-o zi obisnuita. daca te duci, sa povestesti pe blog sau unde vrei tu :)