Au fost instalații în mai multe zone, artiști plastici timișoreni au lucrat la vedere, în stradă. In jurul acestor cilindri s-a încercat coagularea comunităților locale, au fost concerte, spectacole de teatru etc. Cei care știu știu, iar ceilalți pot căuta pe net dacă doresc.
Eu am trecut destul de des prin câteva locuri, în primul rând pe Mărășești, dar și prin Lahovari (Bălcescu pt comuniști)(de acolo sunt pozele cu Capsula Timpului) și din Piața Küttel (Sinaia pt rafinații pseudointelectuali, azi oficial se numește Mocioni) . La Kuttel, în stația de tramvai, a fost o instalație semnată Andreea Medar, a scris și în braille o parte dintr-o poveste („Tinerețe fără bătrânețe...”)
Mi-aș fi dorit ca după aceea toate aceste instalații să fie duse toate ântr-un singur loc și să pară un fel de nstalație mai cuprinzătoare, sau cam așa ceva... Am văzut că unele sunt pe lângă Casa Tineretului, dar cam atât...
Un fragment din acel teatru de umbre , spectacol al Școlii de Circ (pe strada Mărășești) (îmi pare rău că n-am filmat mai mult).
Am descoperit și clipul oficial, care trage cortina peste povestea asta:
”Timp
de zece zile, Timişoara devine un spaţiu al uniunii şi al reinventării
sun umbrela culturii. Zece cartiere ale oraşului vor fi gazde pentru
spaţii în care artişti, localnici şi turişti vor deveni participanţi
activi la îmbogăţire a memoriei comunităţii, dar şi în procesul de
integrare într-o memorie colectivă mai largă, regională, naţională şi
europeană.” Astfel a fost descris de către organizatori proiectul
Memoriile Cetăţii, desfăşurat timp de zece zile în septembrie la
Timişoara, în cadrul evenimentelor asociate Timişoara Capitală Culturală
Europeană 2021.Citiți în Ziarul Metropolis >
https://www.ziarulmetropolis.ro/memoriile-cet%C4%83%C8%9Bii-un-proiect-%C3%AEn-cadrul-timi%C8%99oara-2021-sau-despre-cultur%C4%83-%C8%99i-art%C4%83-ca-pun%C8%9Bi-%C3%AEntre-oameni-timpuri-%C8%99i-locuri%C2%A0/
No comments:
Post a Comment