Wednesday, October 28, 2020

Avem primar, dar nu avem

Nu-s vremuri prielnice pentru literatură, se întâmplă lucruri multe și grave. De exemplu, Timișoara încă nu are primar (adică îl are pe cel vechi), dintr-un motiv foarte simplu : așa vor cei din PNL. De câțiva ani ne calcă în picioare, ne ingnoră, ne umilesc. Dar  ar trebui să nu uite că suntem destui, n-avem putere mare, dar uneori avem, ne putem aduna și ne putem număra, de exemplu până la 49 191.  Dominic a câștigat alegerile în toate secțiile de vot, în toate, cam la aceeași diferență, indiferent de cartier, cum  a fost în centru  a fost și la fel la periferie, cum a fost în zonele mai bogate a fost și  în cartierele mai sărace. Dar cei din PNL trag de timp. Și nu pot să nu mă mir (dar de fapt nu mă mir) că presa centrală nu are curaj să spună exact ce se întâmplă: sunt trei contestații, două fiind făcute de oameni legați strâns de PNL.

Nu am auzit niciun membru PNL (de la nivel local sau național ) care să critice în vreun fel derapajele lui Robu, mă refer în primul rând la discursul lui anitieuropean și antidemocratic. Uneori și Dragnea părea mai simpatic. 

Ar trebui să pun niște linkuri, să vedeți exact despre ce e vorba. Poate mâine. Dar cam tot ce se spunea (la nivel național) despre Dragnea și ai lui se poate spune la nivel local despre  Robu și ai lui. De fapt, Robu e un amestec de Ceaușescu, Vadim și Dragnea. Partea proastă e că așa arată și partidul din care face parte.

No comments: