Saturday, April 21, 2007

Pe scurt

Ziua de joi s-a lăsat cu o lansare de carte, perfectă pentru o asemenea zi. Nu vreau să-mi aduc aminte nici de zi, nici de carte. Eu am fost acolo doar pentru cei care urmau să vorbească despre ea: Cornel Ungureanu, Ciprian Vălcan, Robert Şerban, Radu Pavel Gheo. Şi să mă întâlnesc cu nişte prieteni.
Ziua de ieri a fost cu totul altfel. S-a terminat cu o seară de poezie, o lectură la patru mâini & două volume [chiar mai multe]: Claudiu Komartin şi Robert Şerban. Stăteam frumos într-o curte interioară de la Universitate şi ascultam cum se deapănă stările cele mai diverse. Au citit din volumele apărute la Cartea Românească, apoi fiecare a citit un poem din volumul celuilalt, după care fiecare s-a întors la volumul lui, citind pe rând câte un poem ca într-un dialog sau duel. Komartin a împărţit nişte cărticele, dar n-au ajuns la toată lumea. Au fost şi discuţii, a fost frumos, mai erau pe acolo şi alţi scriitori: Marcel Tolcea, Eugen Bunaru, Costel Baboş, Alexandru Potcoavă, Simona Constantinovici, Tudor Creţu.
Ora asta e prea matinală pentru a vorbi despre poezie, dar cândva, la ceas de seară, voi zăbovi asupra textelor, să văd cum sună la citit.

No comments: