Saturday, March 2, 2013

LitVest&Cafe Text


Uite aşa se leagă lucrurile, am luat joi Dilema veche, acolo am găsit un poem inedit scris de Alice Popescu. Cumpăr revista în primul rând pentru cronica lui Marius Chivu. Şi uite aşa am ajuns la subiect: LitVest, un (mini)festival organizat de Biblioteca Judeţeană. Anul acesta va fi cândva în octombrie, anul trecut printre invitaţi au fost Marius Chivu, Florin Iaru, Pavel Gătăianţu. E undeva pe blog programul complet. 


Eu am ajuns doar la o lansare ce a  avut  loc la Cartea de nisip, o lansare de la care nu puteam lipsi.Vântureasa de palstic  a lui Marius Chivu e o carte foarte specială. Toate cronicile au fost favorabile şi criticii au vorbit despre criticul Marius Chivu care a ales să debuteze cu o carte de poezie. De ce la ora H debutul acesta nu  a mai fost debut e o chestie care mă depăşeşte intelectual, dar nu schimbă realitatea, cartea lui Marius Chivu fiind una dintre cele mai bune cărţi de poezie apărute la noi în ultimii ani.

Biblioteca Judeţeană organizează diverse evenimente, nu doar legate de carte. Am făcut câteva fotografii la Cafe Text, unde a putut fi văzută o expoziţie despre publicitatea din alte vremuri, o expoziţe organizată de Teatrul Merlin, şi altele.

No comments: