Thursday, March 7, 2013

Lecturi în parc

Se întâmplă atât de multe lucruri în oraş, iar eu încă m-am reuşit să povestesc mai nimic despre lecturile  organizate de Ariergarda, în primăvara trecută. De curând au lansat şi o carte, Aleea din parc - album de artă, care prezintă pe scurt cele întâmplate. N-au fost doar lecturi, au fost şi happeninguri  şi muzică [Liviu Butoi]. Au fost trei asemenea întîmplări literare. 

Prima alee a fost în Parcul Karlsruhe. S-au citit poezii scrise de cei din Aktionsgruppe Banat[ două actriţe de la Teatrul German au citit alternativ, în română şi germană] Nu doar ele au citit poezii.

 Am făcut o scurtă înregistrare: Viorel Marineasa citind o poezie de William Totok:


Happening: Gabriel Kelemen şi Tiberiu Giucă [o poveste despre războiul rece]


A doua alee a fost în Parcul Adolescenţei, din Giroc; cartier proletar, public amestecat. Au citit poezie Aleksandar Stoikovici şi Marius Ştefan Aldea.
Happening: Gabriel Kelemen şi Tiberiu Giucă [despre cuvinte dispersate]





A treia alee: în Parcul Coronini, au citit mulţi poeţi [ Simona Constantinovici, Daniela Raţiu, Adela Dragomir, Eugen Bunaru, sigur au mai fost şi alţii, dar memoria nu mă ajută în momentul ăsta].
Happening: Tiberiu Giucă [quintă regală]



1 comment:

Anonymous said...

Foarte frumos blog, o adevarata pledoarie pentru frumos. Daca va place si arta contemporana - in special pictura - va invit sa vizitati un blog deosebit, pe care il gasiti la aceasta adresa.