Friday, April 9, 2010

Nimicuri de vineri

Azi, în timp ce ascultam NRV, mi-am adus aminte că aveam şi eu, cândva, un blog unde scriam despre cărţi. Şi m-am gândit să mai trec pe aici. În primul rând, o să-i mulţumesc Luizei Vasiliu, că m-a inclus în cartierul ei de bloguri literare. Cred că articolul e doar pe site-ul celor de la Dilema veche, în formă tipărită n-am dat de el. Şi nici de interviul cu Cristian Teodorescu. Sau nu m-am uitat eu în numărul care trebuie?

Dacă tot am ajuns la capitolul interviuri, o să spun că în numărul 3 din Orizont e un interviu [şi nu numai] cu Ioan Es. Pop. Ar mai fi de citit şi interviurile realizate de Andra Rotaru, pentru Agenţia de carte.

N-am timp şi nici n-am energia necesară pentru a comenta diverse articole şi nici despre cărţi nu pot să scriu deocamdată. Se apropie festivalul de teatru şi sper să ajung măcar la câteva spectacole. Iar apoi urmează CafeKulTour.

În Dilemateca, numărul 47, pe lângă multe altele [două cronici la cartea lui Teo Dună, de exemplu], ar mai fi de citit dosarul Urmuz, Blecher, Bonciu. Şi cred că ar fi fost bine să fi fost semnalat pe copertă, ar mai fi atras nişte cumpărători [oare?!]. Am descoperit şi o cronică la cartea lui Alexandru Muşina, Regele dimineţii. Ce bine, că tot voiam să spun că Tracus Arte are site. [Am aflat de pe blogul Luciei Verona]. Zilele trecute am aflat că şi BrumaR are site actualizat şi funcţional. Vinea să-şi mai facă site şi m-aş putea declara mulţumită, deocamdată...

Completarea promisă. În Tomis, numărul pe martie, e un articol despre Freud, dar şi diverse cronici, una la Nasturi în lanul de porumb [dar nu prea mi-a plăcut], iar Daniela Luca scrie despre poezia lui Ştefan Manasia.

În numărul 11 din România literară am mai găsit o cronică la De-a viul lui Teodor Dună. Şi m-am bucurat să văd că Institutul Blecher e prezent în numărul ăsta în care se discută şi despre generaţiile literare. [Claudiu Komartin îi prezintă pe Augustin Cupşa şi Andrei Dosa].

De citit: articolele lui Ion Pop despre avangardă, apărute în Tribuna [ pdf: I şi II, III]

7 comments:

Anonymous said...

Bravo, Whitenoise, pentru noul tău loc din cartierul Luizei! :) Mulţumim pentru linkuri!

zum said...

excelent, chiar ca multumim pentru linkuri! :) (inca nu m-am prins daca de la brumar se poate si comanda...)
cum a fost NRV-ul azi? eu n-am apucat s-ascult si nici pe site vad ca nu dau detalii

white noise said...

@teodora - multumesc, mai ales ca-i frumos cartieru'
@zum - emisiunea a fost interesanta, ca de obicei. a fost un interviu cu filip florian, printre altele.

brumaru' da o adresa pt comenzi, dar nu stiu daca onoreaza si comenzi externe. tracus arte da.

si ma bucur ca v-au placut linkurile, mai pun vreo 2 imediat, in completare.

luiza said...

whitenoise, păi n-ai de ce să-mi mulţumeşti, cartierul s-a construit aşa, de la sine:)
iar textu nu e, într-adevăr, decât în varianta online.
(interviul cu cristian teodorescu e din nr de pe februarie al dilematecii)

white noise said...

@luiza - daaaa, dupa ce l-am citit mi-am dat seama ca-l stiam de undeva :)

off topic- habar n-am ce sistem foloseste blogspotu' cand numara comentariile

cristians. said...

WhiteNoise, blogul tău e singurul 100% cultural din cele menţionate pe site-ul pomenit. Asta neînsemnând că opinia mea le-ar desconsidera pe celelalte menţionate. Doar că NU se încadrează la "categorie". :)

Ceea ce faci tu, furniceşte şi aproape zilnic, aici este cu adevărat roboteală culturală, depăşind cu mult stadiul afectat diaristic al altor bloguri (inclusiv al nostru). De aceea, e greu pentru alte bloguri, cu însemnări sporadice (ca să zic eufemistic, corect fiind, de fapt: "din an în paşti"), să te concureze (ştiu că vei preciza cu eleganţă că tu nu concurezi cu nimeni).

white noise said...

@Cristian Sirb - nuuuu, eu o sa plagiez numele unui blog si o sa spun: "sunt unica, la fel ca ceilalti". lasa ca unii m-au depasit.
din pacate nu mai am timp pt blog, si nu e cum as fi vrut eu sa fie. dar multumesc, evident :)