Wednesday, December 9, 2009

doar cu litere mici

  • la sibiu am găsit numărul 27 din noua literatură, la bucureşti am găsit numărul 28; cum aici revista nu ajunge, cred că astea-s ultimele numere pe care le mai citesc
  • refuz să mai alerg după cărţi şi reviste
  • am dat de o carte mult dorită într-o librărie, de fapt am dat de ea în baza de date, calculatorul zicea că e pe acolo pe undeva, librarul n-a fost în stare să o găsească, aşa că am plecat fără
  • în timişoara mai există vreo simigerie ?
  • o să mă mai duc la vot doar atunci când vreun partid va avea curajul să propună singurul slogan adevărat: ticăloşii noştri sunt mai drăgălaşi decât ai lor, cu varianta decât nepoţii lor, mai bine ai noştri!
  • am găsit tomis, tot la chioşcul acela, tot pe raftul cu rock, filme, muzici; am vrut să le spun că e una literară, dar am renunţat, s-ar putea să nu o mai aducă
  • am fost la vot, dar tot ce pot să spun e că între x şi y nu văd nicio diferenţă, singurele deosebiri sunt date de iluziile noastre, câte au mai rămas; şi-acum aştept să mă strângeţi de gât, pentru că am îndrăznit să m-ating de perfecţiunile lor; dacă intoleranţa unei tabere nu mă miră, faptul că ceilalţi au ajuns să folosească acelaşi limbaj vulgar  şi aceleaşi metode mă îngrozeşte; un lucru ştiu sigur: îmi voi păstra toţi prietenii, i-am sunat pe unii duminică spre seară, fuseseră la vot, dar nu era niciunul fericit
  • avea dreptate miki: de miercuri încep depresiile

8 comments:

diddle said...

aproape de marti noaptea as putea spune ca incep, pfua.

si eu am patit chestia aia cu Pendulul; o aveau, cum sa nu, dar stati doua ore sa cautam. oops, nu mai este. ca-n "la steaua" lui Eminescu [apoi parca tu m-ai ajutat sa o gasesc la editura :-*]

deci dupa barbati, carti si trenuri sa nu mai alergam, corect.

raluca said...

@ white noise: eu n-am stiut ce e aia sa alergi dupa carti, pina cind am dat de blogul tau:-)) poezie germana contemporana se gaseste de cumparat nu numai in germania, insa poezie romaneasca contemporana se gaseste cu greu de cumparat chiar si in romania:-))

si te-ai dus pina la urma la vot...cum zice sotul meu "au premier tour on choisit, au deuxième on élimine". spre surpriza mea, de bine ce am eliminat, au ramas tot doi!
situatia in tara mi se pare cu atit mai amara cu cit in momentul asta la copenhaga se dezbat teme importante si de viitor. asta e, nu e norvegia cine vrea:-)
(ei au obiectivele cele mai ambitioase)

Adina said...

@whitenoise - cred ca stiu locul acela unde e revista tomis.

bine ca nu le-ai zis nimic. de obicei langa tomis apar prin 15 ale lunii si numerele noi din lire si magazine litteraire.

acum o luna le-au mutat langa rock, inainte erau langa revistele pt copii, apoi langa cele cu animale si apoi langa o revista despre trabuce.

eu zic sa le lase naibii intr-un loc, de fiecare data cand trec pe acolo mi se pare ca-s mai mioapa decat e cazul, totul e pitit :)

poate ca poti sa-i zici simigerie unitatii bega pam din centru (pe unde era fram), uneori au obiecte painicole calde.

Hiacint said...

Cum, Timişoara nu e cuprinsă de mania covrigilor? Aici sunt peste tot, m-aş putea întreba dacă este vreun loc care să nu fie simigerie :)

Anonymous said...

Mare adevăr ai mai grăit: singura diferenţă o fac iluziile noastre...
Ai dreptate. Eu, una, nu am fost la vot, şi tot nu sunt fericită din cauza asta. Nu e cinic acest "indiferent că" al opţiunii, al libertăţii de exprimare politică?

white noise said...

@did - cam asta-i regula, sa nu le gaseasca :(

@raluca - si eu aflu mai usor ce carti apar in franta :))

am ajuns la concluzia ca unor scriitori de pe aici nici nu le pasa ce se intampla cu cartile lor.

@adina - au facut ordine, au rearanjat unele rafturi

eu vreau simigerie cum era cea din centru. sau cum era una aflata intre maria si qutl.

@hiacint - la noi sunt doar covrigi de plastilina, din aia care se vand in magazinele unde-i si paine. dar eu vreau covrigi veritabili

@teodora - eu regret ca am fost. dar cred ca as fi regretat si daca nu m-as fi dus

scriitor-in-devenire said...

normal ca ai fi regretat.
stiu ca doare teribil, dar, cum am spus,in asemenea situatii, cand n-ai contradirectie veritabila,trebuie sa incerci macar sa alegi varianta cea mai putin nefericita.

Sa iti bagi piciorul in ea de soarta nu e o solutie. Sa alegi sa nu votezi mie imi pare o dovada de imaturitate, ca nu zic chiar de iresponsabilitate.

Eu nu imi fac nici un fel de iluzii. Stiu ca ne va fi naspa. Dar stiu si ca am facut macar ceva sa nu ne fie si mai naspa decat ne-ar fi putut fi. (:

white noise said...

@scriitor in devenire - in tara asta nu exista decat regrete, cand e vorba de alegeri, si unii si altii is tot aia