Thursday, November 19, 2009

Unde am fost azi

Am primit zilele astea mai multe e-maiuluri în care eram anunţată că are loc o lansare, un concert, un spectacol, diverse. Nu ştiam ce să aleg, dar la un moment dat am primit un email care a spulberat concurenţa. Suna aşa: 

Editura Brumar vă invită joi, 19 noiembrie, ora 18, la sediul revistei Orizont, unde va avea loc lansarea volumelor de poezie jamais vu sau la prima bere cu tata, de Adrian Mălăieş-Popescu, Andrei Pintea, Dumitru Vlad, Alexandru Drăgan, şi mansarda cu vitralii, de Gheorghe Vidican, ambele apărute în colecţia Poeţi români contemporani a editurii Brumar. Vor prezenta Cornel Ungureanu, Mircea Mihăieş şi Robert Şerban.  

Am avut însă un moment de cumpănă azi când am privit pe geam şi-am văzut că a cam dispărut oraşul. [să ştiţi că geamul e parţial deschis, în dreapta ceaţa e în direct.] Numai că mi-am dat seama că ar nu ar trebui să mă dau bătută. Şi bine am făcut! Printre altele Mircea Mihăieş a spus două lucruri care mi-au picat tare bine: ceaţa asta întoarce pe dos orice timişorean; şi, orice bănăţean trebuie să ştie cu o lună înainte ce are de făcut. [Şi să nu uit: mâine se înmânează  premiile Filialei Timişoara a USR. Iar National Book Awards s-au dat azi]

Şi acum, pozele zilei. 
Cornel Ungureanu şi Robert Şerban:



Gheorghe Vidican, Mircea Mihăieş, Cornel Ungureanu:


Mihai Vieru, prezentându-i pe cei patru tineri orădeni[Alexandru Drăgan, Andrei Pintea, Dumitru Vlad, Adrian Mălăieş-Popescu]:
 

Pe alocuri, Mihai Vieru mi s-a părut mai emoţionat decât cei patru, poate şi pentru că el a girat într-un fel acest debut, nu singur, ci împreună cu Claudiu Komartin.

Şi, desigur, la sfârşit s-au citit câteva poezii:


3 comments:

Liana said...

Off-topic. Sau of.
Ia uite aicișa, dacă nu știi.

http://bestpoem.wordpress.com/

raluca said...

ceata asta e impresionanta:-)

white noise said...

@Liana - multumesc.

@raluca- si poza e facuta la pranz, ma-ntreb cum o fi fost mai devreme