Sunday, November 22, 2009

Capitulare

Azi aş fi vrut să fiu la Bucureşti [dar când văd ce cozi sunt la secţiile de votare din Gara de Nord mă gândesc că poate-i  mai bine că am rămas acasă], mă consolez cu gândul că şi România ar fi trebuit să fie în cu totul altă parte. Aşa că nu-mi rămâne altceva de făcut decât să mă duc să votez, pentru a amâna cu câteva secunde decizia finală, pentru a suspenda pentru câteva ore adevărul acelei ghicitori pe care o tot aud de când m-am născut: ce-i mic, negru şi îţi stă întotdeauna în faţă?

Pentru că ştiu sigur că în turul al doilea o să am de făcut aceeaşi alegere ca în 2000 [cu voi viitorul trece]. Dar, nu, la turul al doilea NU mă mai deplasez, să se-aleagă viermii fără mine.


sursa foto: icanhascheezburger
Şi dacă nu vă place luminiţa asta, mai am una: luminiţa de la capătul tunelului e, de obicei, o locomotivă care vine din direcţie opusă. 

Şi pentru cei care au acum douăzeci şi ceva de ani, cel mult 30, şi  un anumit nivel de inteligenţă am un sfat: plecaţi de aici cât mai aveţi timp. Pentru mine e mult prea târziu. Definitiv de târziu.

18 comments:

Alexandru said...

@White Noise: Ei, cum să fie tîrziu. Hai în Quebec, dacă nu-ţi mai place acasă! - îţi spun eu cum să faci cu actele şi cînd ajungi aici am mai fost conseiller en immigration pentru nişte prieteni :)

Atîta că o să fii mai departe de poezia de acasă.

scriitor-in-devenire said...

Of, of, of , cat pesimism!
Si eu ma gandesc cu groaza ca e foarte probabil ca in turul 2 sa fie ca la alegerea dintre Ilici si Vadim dar vreau sa cred pana in ultima clipa ca poate nu va fi asa...

Cat despre turul 2. Intotdeauna trebuie sa fii indeajuns de matur, de responsabil sa alegi macar raul cel mai mic, daca nu poti sa alegi nici macar o umbra de bine.

Eu a trebuit sa plec din Bucuresti ca sa votez. Si am facut-o. Orice ar fi, voi vota si in turul 2.

Anonymous said...

Îţi dai seama ce simte un prof când vede că la turul doi are de ales între un păcălici cu poveşti S.F. gen cosmonautul român trimis de NASA la mama naibii şi semidoctul marinar, care se laudă că poţi ajunge preşedinte fără pic de şcoală. Profii nu au fost nicicând mai umiliţi decât în guvernarea asta, când li s-a mărit legal -adică de formă! -salariile şi li s-au micşorat ilegal -adică de substanţă!- salariile.Jur că nu mă spurc cu alegerea vreunuia dintre ei. Într-adevăr, e de plecat de aici. Teodora

diddle said...

nici eu nu ma mai duc in turul al doilea. adica SPER sa ma tin de cuvant. si n-o sa imi mai fie mila de nimeni care se plange ca una alta.

white noise said...

@Alexandru - deocamdata am facut ceva ce n-am mai facut de cativa ani: m-am inscris la loteria vizelor. dar e tarziu pt a o lua de la zero in alta parte

@Simona- nu-i vorba de pesimism. pe internet au fost mereu actualizate exit poll-urile. si cand m-am dus la vot, stiam cum stau lucrurile. la turul 2 nu merg, orice votez, iese tot psd/fsn/pcr.

@Teodora - da, e ingrozitor. guvernul lor [care a fost unul pdl +psd, repet pdl+psd, am repetat pt ca votantii pdl-ului sunt cam sclerozati si nu vor sa recunoasca ] a facut mari tampenii. putin spus tampenii

@did- eu sper sa nu planga nimeni, adica sa nu mi se spuna "daca nu ai autocolantul, nu mai vorbesc cu tine" :)
dar si daca ma duc sa-mi iau autocolantul, nu o sa ma duc pt a-l alege pe vreunul dintre ei, ci sa-i injur pe amandoi. asa as vrea sa le scriu cate o injuratura personalizata.
pt mine cei 2 sunt unul si acelasi

make it no more said...

bine ca n-ai fost la Buc... si bine ca nu te mai duci. in turul 2. mai bine mai tarziu decat niciodata. in SUA :)

raluca said...

@ white noise: eu m-am dus la turul intii si ma voi duce si la al doilea. sufragiul universal nu a fost cadou, ci s-a cucerit cu mari sacrificii, iar eu ca femeie a trebuit sa astept mai mult decit altii ca sa pot vota, asa ca simt ca am o datorie morala.

daca te poate consola, sa stii ca frustrarile mele politice frantuzesti sunt la fel de mari ca si cele romanesti.

white noise said...

@make it no more - nu ma duc la turul 2

@raluca - zicea aseara Florin Iaru> "avem de ales intre un judecator care ne condamna la moarte prin impuscare si un judecator care ne condamna la moarte prin spanzurare."
amandoi is oameni de stanga, eu stanga nu votez. si tocmai pt ca sunt femeie nu pot vota un individ care a facut din misoginie si mitocanie politica de stat. pe celalalt nu l-as vota nici atat

raluca said...

@ white noise: machismul e o caracteristica a intregii societati romanesti. in franta nu e asa de brut ca in romania, e practicat cu "discretie": la nivel de salarizare (la posturi egale femeile cistiga cu 20% mai putin decit barbatii), la nivel de evolutie profesionala...

florin iaru are dreptate: eterna dilema intre scila si caribda. eu am o dilema pentru ca ii consider pe amindoi de dreapta:-) dar intre copie si original, prefer originalul.

white noise said...

@raluca - aici nu-i vorba doar de macho ci de vulgaritate. of

m said...

mi s-a facut pilea gainii

white noise said...

@m - sper ca nu te-a speriat pisica, pt ca ea e totusi mult mai blanda decat viitorul nostru

raluca said...

cum locuiesc de ceva vreme cu doi motani, trebuie sa spun ca aceasta prezentare negativa a pisicilor ma supara:-)))

white noise said...

@Raluca - si pe mine ma supara, dar n-am avut de ales. pisicile-s minunate. ca toate animalutele de altfel.

raluca said...

just joking, white noise:-) stiu ca-ti plac animalutele:-)

white noise said...

@raluca - in momentul asta chiar am un motanel negru in brate. ma bate gandul sa/mi iau si eu o pisica

raluca said...

unul dintre motanii mei e chiar negru ca pantoful:-)) pisicile sunt indispensabile unui booklover!

white noise said...

@raluca - cam asa-i, dar tot indispensabili is si banii. deocamdata va trebui sa ma descurc fara ei. asa ca o sa ma descurc si fara pisica.
abia m-am intors de la bucuresti, nu stiu daca se subintelege :)