Tuesday, September 22, 2009

Oboseli

Am dus cardul la doctor şi sper din suflet să recuperez măcar câteva poze. Cât am stat eu acolo, nu s-a lăsat descoperit de niciun program obişnuit. Dar recuperatorul are şi câteva programe mai ciudate şi, cu ajutorul lor, a văzut că totuşi s-ar putea să fie ceva stocat pe  acel obiect buclucaş.

Sunt încă foarte obosită, din fericire nimeni n-a avut mari pretenţii de la mine, iar cei care au avut s-au trezit cu ele retezate destul de rapid. Am umblat ca teleghidată azi, printr-un oraş pe care-l simt tot mai străin. Am aflat că nu va fi niciun festival de teatru anul ăsta, şi mai că-mi vine să cred că nu e doar un zvon. În fond, noi locuim în cel mai civilizat oraş din ţară, nu ştiu la ce ne-ar trebui teatru. Şi pe deasupra mai suntem şi fruncea, că vorba aia, cap am, minte la ce-mi mai trebuie. Pâna la proba contrarie, eu cred că Timişoara a cam pierdut duelul cu Sibiul sau Clujul.

Dacă recuperez pozele o să povestesc mai mult. Sâmbătă am fotografiat câteva case vechi, o oră şi-un pic am hoinărit pe unde-am vrut. Din păcate n-am ştiut că e o lectură la muzeul literaturii [şi nu întâmplător îl  scriu aşa, şi nici nu-i scriu numele întreg pentru că muzeul nu are legătură decât cu bulevardul pe care se află şi cu trotuarul din faţa lui; mai departe nu ajung nici cărţile pe care le editează, nici veştile cu ce se întâmplă înăuntru; unii prieteni bucureşteni n-au ştiut nici de lectura de vineri, pentru că, nu ştiu cum să vă spun, nu toată lumea citeşte bloguri].

Mă opresc aici. După cum vedeţi, când sunt foarte obosită, sunt pusă pe ceartă. 

Completare: am descoperit un articol în care se confirmă amânarea festivalului de teatru.

4 comments:

cristians. said...

Dumnezeule, dar TM a pierdut demult "duelul" cu CJ! Nici nu se punea problema unui echilibru între cele două. Nici din punct de vedere al calităţii vieţii universitare, nici al calităţii vieţii culturale (TM nici visează la un echivalent al TIFF, de pildă). Nici măcar calitatea oamenilor nu e discutabilă. CJ are întâietate. CJ trăieşte!

Lucian - Attila Blaga said...

Sincer, la ce te astepti? Intr-un oras in care a ajuns sa faca legea unu' pe nume Carpaci...mai vrei festival? Am avut festiva de kultura rromales, nu ti-e de ajuns?

Anonymous said...

sper sa ai noroc si sa recuperezi ceva poze, eu am pierdut tot cand am avut probleme similare

te astept la mine pe blog unde Comisia Marinelului propune masuri controversate pentru romanul conservator si cu frica de Dumnezeu....

white noise said...

@Cristian Sirb - nu-s de acord. aici s-au intamplat multe lucruri bune dupa ce au reaparut Muzeul si Facultatile de Arta si multe alte facultati umaniste[ ca la Cluj nu le-a ras nimeni]. anumite festivaluri au intrat la apa in ultimul timp [Timisoara Muzicala, StudentFestul] sau au disparut [Saltimbancii de ex]. si e pacat ca s-a intamplat asa. intr-un fel suntem toti vinovati, ca nu degeaba Timisoara e tot timpul rasa de pe lista oraselor care primesc bani de la buget.
se aude ca DocumFestul va avea loc. sa vedem. ca asta a mai ramas. nu stiu nimic despre festivalul de jazz.

@Flagelus - nu stiu ce sa zic. acela e un festival mic, s-a putut face cu bani locali plus fonduri de la ong/uri.
pt teatru ar fi trebuit sa vina bani de la minister si de la CJ.

@Neinfectat de Comunism - n-am recuperat nimic.
iar romanii au o mare bucurie in a interzice, desi de multe ori nici nu stiu despre ce-i vorba.