Thursday, March 5, 2009

Rezumat

Azi m-am plimbat multişor cu taxiul, inclusiv prin zone în care nu ajung prea des. Partea bună e că mi-e drag oraşul ăsta, aşa cum e el, cu toate lipsurile pe care le are. Partea proastă e că au reuşit unii să demoleze ce vroiau ei şi să pună în loc sticlă şi metale. Urmează Abatorul; zic asta pentru că deja au început să îndepărteze ţiglele şi de pe partea vizibilă, cea de pe Eroilor.

Oricum, plimbarea asta am făcut-o fără card, aşa că m-am dus şi prin librării, să văd cam ce aş vrea să cumpăr. Sunt destule noutăţi. Dacă ar fi să cred rezultatele sondajului poetic [mulţumesc mult de tot celor care au votat], aş zice aşa: toată lumea are bani şi toţi găsesc cărţile pe care şi le doresc. De fapt, cred că cei care-şi doresc mult de tot o carte reuşesc să dea de ea, oricât de greu ar fi.

Pentru cei care au bani, dar n-au găsit încă toate cărţile pe care şi le doresc, o să spun că la Caligraf au ajuns multe cărţi tipărite la Vinea, cred că cele apărute în 2008 sunt toate, dar sunt şi destule apărute în anii anteriori. V-ar trebui cam 250-300 de lei pentru a lua cam tot, dar nu vă speriaţi, se dau la bucată, puteţi lua doar una-două, depinde ce vă interesează.

De la Adinab am aflat că Centrul Cultural Francez pregăteşte diverse, în martie. Iar mâine, de la 5pm, la Cartea de nisip se spun poveşti despre boema timişoreană, iar la Cărtureşti, de la 6pm, despre literatura poloneză.

7 comments:

diddle said...

imi doresc foarte mult o carte, mai precis pendulul lui foucault. in buc nu o au nici la tipo, nici in librarii, nici la anticariatele online.
in tm mai era una, librarul entuziasmat se repede la raft si constata ca intre timp a fost furata.

precizez ca sunt offtopic si ca am bani sa o cumpar :)) pls help daca aflati ceva.

ama said...

eu am inteles ca abatorul ramane in picioare pentru ca este considerat simbol al orasului.

in locul respectiv se construieste inca un mall (!!!) dar in planul lor de constructie este integrat turnul, pentru ca nu au voie sa-l darame.

daca il darama totusi, asta nu mai stiu :(

white noise said...

@did- trebuie cautata cartea pe la cei cu tonete.

@ama- nu-l darama, asteapta sa cada singur. asa cum au cazut casele de pe e.ungureanu.

Blogger said...

toată lumea are bani şi toţi găsesc cărţile pe care şi le doresc. :))
cred ca ai tu un electorat foarte norocos
eu de cand ma stiu cumpar cartile pe care le vad prin librarii de curiozitate, dar de cate ori mi-am dorit cu adevarat o anume carte, fie nu fusese tradusa, fie nu se mai gasea pe nicaieri
si cand reuseam sa dau de ea, cum ai zis tu, se intampla de obicei dupa 2-3 ani de cautari si o cumparam dar nici nu-mi aminteam de ce am vrut sa o citesc, sau cum ajunsesem la ea, si in fericitul caz in care o citeam ma surpsindeam dezamagita
mi s-a intamplat cu diapsalmata, cu poeziile lui tarnea, ezra pound, cu psihologia inteligentei de piaget, cu omul fara insusiri, cu piesele lui wedekind, ..etc... iar acum mai am doar doua obsesii, (dc nu am uitat de ceva) sarah kane si o carte care a fost tradusa prin 'si a fost anul lambadei', despre rev din 89.. cred ca as fi mai castigata dc nu le-as gasi
eu as fi curioasa ce fel de poezie citesc oamenii, sau ce fel de oameni sunt cei care citesc poezie mai curand decat dc cumpara volumele ..

white noise said...

asa s-a votat, uite nici acum nu se plange nimeni ca nu gaseste cartile [de poezie, ca la ele ma refeream]
sarah kane nu cred ca-i tradusa, doar se joaca vreo cateva piese de-ale ei.

Blogger said...

nu mi-am seama ca era vb numai de poezie, sorry de interventia pe langa
nu, nu s-a tradus. se joaca doar psihoza

white noise said...

@m- parca i se mai joaca ceva la arad, si poti comenta oricand, si eu sunt uneori pe langa subiect. ne permitem pe aici :)