Saturday, July 26, 2008

Triptic

Nedumerire:
De ce cărţile citite fără un motiv/scop anume sunt întotdeauna mai bune decât cele citite pentru că trebuie, chiar şi atunci când nu e absolut nicio diferenţă între ele?

Rugăminte:
Vă rog eu frumos, nu scrieţi romanuscule! Unii! Alţii pot să facă orice, tot nu-i citesc. Pe unii îi voi citi oricum, dar aş prefera să nu citesc romanuscule.

Dilemă:
Ar fi trebuit să folosesc singularul?

11 comments:

Anonymous said...

Cei aia romanuscule? In ceea ce priveste intrebarea ta, tot ceea ce este impus pare mai urat.Fructul oprit e mai dulce !

Anonymous said...

Adica ce-i!

white noise said...

@Turnavitu- pai intrebarea mea era cu cifru:-))))))adica eu recitesc o carte. prima data nu prea mi-a placut, ca o citeam pt examen. acum imi place muuuuuult de tot, poate pentru ca o citesc in liniste.

la intrebarea ta insa nu pot raspunde cu exactitate. ar trebui sa-l intrebam pe cel care a inventat cuvantul. as zice ca romanuscul = roman de mici dimensiuni, dar as crede si ca-i roman mic din toate punctele de vedere.
cel care a inventat cuvantul, fiind om serios, sigur nu citeste blogul asta, asa ca putem doar sa presupunem. eu sper sa nu se supere pe mine[in caz ca afla ce-am scris], dar eu mi-as dori sa scrie numai lucruri serioase, pentru ca poate.
nu cred ca ti-am raspuns la intrebare, cred ca mai mult te-am incurcat.

Anonymous said...

Ma rog! Iata ca a intervenit altceva: cei care iti citesc blogul sunt neseriosi. Nu sunt de acord.

white noise said...

@Turnavitu- sper ca nu te-ai suparat, ca nu asta am vrut sa zic. dar ma refeream la un scriitor, care e si cunoscut si premiat si tot ce vrei si care la ora asta are de lucru, n-are timp sa stea pe net.
mai bine nu mai zic nimic, ma duc sa-mi beau cafeluta :-)

Anonymous said...

Nu m-am suparat si mi-am baut si cafeaua.Si nu mai am timp sa stau pe net fiindca acum mi-e somn.Sau poate ma duc la strand. :)

white noise said...

@Turnavitu - ce bine, m-am linistit! si eu am baut cafeaua si-am plecat la Paris, dar intr-o ora ma-ntorc. se termina Turul Frantei :-(

Anonymous said...

Si eu eram in incurcatura cu cuvantul "romanuscul". :P Nu sunt sigura ca l-am inteles, dar nu stiu din ce motiv m-am gandit la M-am hotarat sa devin prost. E asta un romanuscul?

white noise said...

@Tomata- nu stiu ce sa zic, n-am citit. dar s-ar putea sa fie, din cate am auzit. dar nu-i frumos sa vorbesc din auzite. dar blonda fiind uite ca mi-am permis si asta.

weebzam said...

@tomata:
Incercand sa citesc "m-am hotarat...", mi-am dat seama ca autorul si-a propus cu totul altceva decat ceea ce promitea titlul, si anume sa demonstreze ce destept e el, chestie care mi-a taiat elanul si am lasat cartea balta. Asa ca da, il consider un "romanuscul", whatever that means, scris de un genial insignifinuscul, na, un nano-roman cu micro-umor. Dar poate ma insel, desi cunoscandu-ma, e greu de crezut :)

white noise said...

@panic duck- as zice ca ai gasit definitia, adica e vorba de "un nano-roman, cu micro-umor", asta bazandu-ma pe diverse romane la care se facea trimitere. dar e cu "cifru" rugamintea mea, e indreptata spre un scriitor anume.el stie exact la ce s-a referit, mie doar nu mi-a placut ideea.
ma bucur de vizita, te mai astept pe aici :-)