Monday, July 7, 2008

Saint-Malo, Hector Malot

Etapa de azi a Turului Franţei, a treia: Saint Malo-Nantes. De câte ori aud numele ăsta, Saint-Malo, mă gândesc la Singur pe lume şi la autorul său. Asta a fost cartea copilăriei mele; prima dată am citit-o când aveam vreo 10 ani şi am tot recitit-o până când am simţit că am crescut. Adică la un moment dat a încetat să mă mai impresioneze, mi s-a părut că e o carte jalnică şi patetică şi am abandonat-o. Dar tot timpul i-am bătut la cap pe cei mai mici ca mine să o citească. Există o vârstă pentru care Singur pe lume e cartea ideală.

Până una alta, vizitaţi Saint-Malo. Acolo m-am străduit eu să caut urmele paşilor băieţelului sans famille.

Din câte ştiu, în ceea ce pare a fi un fel de cetate înconjurată de ape [dar unde se poate ajunge la reflux, păşind cu grijă pe stânci], se află mormântul lui Chateaubriand.


4 comments:

Anonymous said...

n-a fost misto etapa de ieri? Ce victorie, ma tot uitam la kilometrii ramasi si la avansul pe care-l mai aveau si numaram secundele.... Naum si Banciu trebuie sa-si intre inca in mina, ieri parca erau zapaciti, dar tot endearing. Vive le tour!

white noise said...

@sadballadman- in unele momente, i-as lua pe Banciu&Naum si as da cu ei de toti peretii, dar de obicei ii iert. doar la Turul Frantei suport Eurosportul in romana.
da, a fost frumos finisul de ieri[mai ales], dar si etapa castigata de Valverde a fost frumoasa:-)
stai sa vezi ce mai urmeaza, suntem abia la inceput.

Anonymous said...

doamne, ce loc frumos :-). Pe langa Hector Malot, mi-aduc aminte si de Toate panzele sus!, cu mosnegii aia care hraneau porumbei dupa o viata de corsar :-).

white noise said...

foarte frumos locul intr-adevar, dar despre "panze" nu mai imi aduc aminte mare lucru.