Friday, July 4, 2008

O cafea la Menton

O veste foarte bună: joi, 24 iulie, la a doua ediţie a Formulei 1 - chat cu scriitori români, Ioan Es. Pop vine în redacţia Observatorului cultural. O să mă gândesc până atunci, să pun şi eu nişte întrebări măcar inteligente, dacă nu multe. [Deşi unii ar spune că n-am cu ce, las' că ştiu ei care unii.] Între timp, ar fi de citit prima parte a dialogului cu Petru Cimpoeşu.

În jurul meu toată lumea vorbeşte de vacanţă; cam toţi povestesc minunăţii despre locurile în care vor pleca. Eu stau frumos pe gânduri şi mă-ntreb dacă plec undeva. Din diverse motive, încă nu ştiu. Dar dacă ajung la Milano, promit să-mi cumpăr ceva fix din librăria care e în Piaţa Domului, iar pe cea din
galeria Vittorio Emanuele să o vizitez doar, ca de obicei. După care, o să caut un drum frumos spre casă. Anul trecut am găsit unul, prin Lyon, unde printre altele, am băut o cafea excelentă. Sigur, o cafea băută în Spania ar fi muuuuuult mai bună. Numai la asta mă gândesc, începând de duminică seara, când m-am bucurat pentru victoria Spaniei şi am găsit la Adel'h o melodie care de atunci mă obsedează:



Pe blogul ei sunt mai multe variante, am ales-o pe asta datorită vorbelor de duh care apar în videoclip:
With enough coffee, anything is possible.
My blood type is coffee.
şi mai ales:
Instant human. Just Add Coffee!

Cum Spania e departe, m-aş duce la Lyon să beau o cafea, sau undeva pe drum. Anul trecut, de la Milano nu am luat-o aşa de-a dreptul spre casă, am luat-o şi noi, ca oamenii normali, spre San Remo, Nisa. [Eu am fost capul răutăţilor, evident!] Cum am intrat în Franţa am făcut o pauză, cât să bem o cafea la Menton.
Tare mi-e drag acel loc. M-aş duce oricând să stau mai mult. Şi de la Nisa, am pornit prin Alpi, spre nord. În toată expediţia asta am trecut pe lângă Col du Galibier şi alte minunăţii pe care le ştiam din Turul Franţei şi să ştiţi că m-au emoţionat la fel de mult ca o biserică gotică. [Acum recunosc: sunt tare fericită că începe alt Tur al Franţei. Iar o să stau toată ziua la tv, o să mă uit şi la toate reluările posibile.]

Era să uit: e pe site numărul pe iunie din
Orizont, iar cei de la Vatra au pus şi ei toate numerele de anul trecut. Am adăugat diverse bloguri oficiale [Alexandru & Mihai Vakulovski, Vladimir Bulat, Baştovoi], sau nu [Adel'h, Alina Ioana, Procust Reloaded, my life in a cube]. Şi încă ceva: cei de la Blogger au făcut o jucărie prin care doritorii se pot abona la toate cele, prin variante multiple. Plus o nedumerire: de ce e Spania aşa departe?

Oricum, să ştiţi că citesc [nu spun ce] şi ascult muzichie.
Mi-am descărcat două albume pe care nu le ştiam - Pearl Jam [Riot Act] şi My Dying Bride [The Light at the End of the World]- aşa că asta fac: ascult muzică şi citesc. Sau citesc şi ascult muzică?!

11 comments:

Anonymous said...

eu zic ca citesti muzici si asculti literatura :)

Anonymous said...

adica tu ai vrea sa te intorci din milano in romania via spania? :) pe caldurile astea?
sa-ti iasa bine itinerariul si sa te bucuri de el! si sa conduceti cu grija

white noise said...

@luciat- thanx!:-) visez si eu :-) anul trecut era cat pe ce sa-mi reuseasca. mi-a ramas sufletul in spania, acum cativa ani.
dar mai intai sa plec [poate prin august], vad eu pe unde ajung.

@anonimul internautic :-))))- ideea e buna, dar blonda cum sunt, mai bine sa nu le amestesc in halul ala.

Anonymous said...

...mi-a ramas si mie sufletul in espana, ascuns asa discret printre casute albe, stadute stramte si castele de nisip pe plaja...si sa nu uitam cafeluta bauta la 11 noaptea, invitatie la friptura de...cal si un zambet absolut fermecator al unui spanish muchacho.
muchas gracias pentru adaugarea blogului:))

white noise said...

@adel'h - lasa ca mai mergem noi pe-acolo :-)

Anonymous said...

imi iau si eu muzica aia acusica :)

white noise said...

@camir - la rock te referi? sper ca ai reusit. eu tot caut niste albume, dar poate le gasesc prin tari straine, in vacanta asta.

Aradu said...

De vreun an si ceva ma uit si eu cu jind spre Menton:http://menton-daily-photo.blogspot.com/.
Pofta buna...

white noise said...

@Alina - multumesc muuuult, tare mult imi place.

Aradu said...

Cu drag. Poate o sa ne bem cindva cafeaua impreuna acolo, cine stie?

white noise said...

ce frumos ar fi :-)