Monday, March 3, 2008

Nimic important

Azi aş fi vrut să scriu despre o carte, dar am o stare mult prea primăvăratică aşa că amân pe mâine. Trebuia să profit cumva de soare, mai ales că sâmbătă a plouat, au fost şi tunete, a fost şi grindină, iar ieri o ploaie mocănească m-a ţinut în casă, doar pe balcon am ieşit vreo câteva minute, în care mai mult am admirat pisica vecinilor, frumos aşezată pe jardinieră. Am tot timpul emoţii când o văd cum priveşte strada în toate direcţiile şi cum uneori, când se aude vreun motor mai supărat, îşi lungeşte cumva gâtul în încercarea de a depista sursa acelui enervant mârâit. Atunci se ridică un pic, parcă ar fi gata să fugă şi se linişteşte doar după ce maşina a trecut de blocul nostru.

Dar azi am profitat de soare şi-am stat la un ceai, pe o terasă din centru, unde am vorbit despre cărţi, despre poeţi şi despre studentfestul care o să vină. Deocamdată am aflat că vine Miruna Vlada, a scris ea pe blog, că n-am surse secrete de informare. Sigur vor mai veni şi alţi scriitori, eu îmi doresc să vină mai ales autori tineri.

Înainte de opt, am văzut prima emisiune din seria "27. Poezie de Bucureşti", de pe Cultural, e drept că la un moment dat n-am putut să mă uit cu foarte mare atenţie, aşa că n-am văzut nici o prezentare a celui care a citit un poem [dar eu spun că era Constantin Abăluţă], dar nu cred că a fost, emisiunea mi s-a părut un fel de text suspendat între două reclame, iar pe fundal se vedeau imagini dintr-un Bucureşti ponosit. Zău că se putea mai bine, poate data viitoare.

Mi-am luat şi Dilemateca, unde au apărut şi cronici la cărţi de poezie. Bune şi astea, dar eu vreau mai multe. Şi poze! să-mi fac, după cum am mai zis, măcar un album cu fotografii frumoase. Şi cărţile, să stea ele frumos la Bucureşti, prin beciuri, sau pe unde le-o fi locul.

De mâine se anunţă din nou ploi şi frig, adio terase, mă întorc la citit.

2 comments:

Anonymous said...

Racoarea si ploile sunt motive foarte bune de plimbat, locurile se mai elibereaza de oameni si devin astfel mai linistite si deci mai odihnitoare.

white noise said...

e racoare de luni de zile. ar fi cazul sa mai fie si soare si cald.