Friday, March 7, 2008

Cocktail, dar nu Molotov

N-o să povestesc nimic despre niciun roman, pentru că azi am văzut o primă magnolie înflorită şi nu-mi stă gândul la cărţi. Pe deasupra, stă să înceapă emisiunea lui Florin Iaru, aşa că nici n-am mult timp pentru a scrie aici.

Mi-am dat seama că am uitat să scriu despre invazia lăcustelor când am povestit câte ceva despre cartea lui Achebe. Africanii ăia erau tare fericiţi când apăreau insectele astea, pentru că întotdeauna urma un festin. Eu mă aşteptam să urmeze un dezastru, amintindu-mi fragmentul din cronica lui Miron Costin [pe care a trebuit să-l învăţ pe dinafară când eram în liceu, uite-aşa, să-mi fie dragă literatura.] Nu ştiu care-i motivul real al bucuriei, poate erau alt tip de lăcuste. Dar observ că la noi orice s-ar întâmpla tot nu-i bine.

Trecând la evenimente literare, pot spune că am ratat două: o întâlnire cu un poet francez, Yvon Le Men, şi o lansare de carte [Omul negru, de Tudor Creţu]. Dar promit că mă duc săptămâna viitoare la Joc Secund, când vin cei de la Dilema Veche & Dilemateca [vineri, 14 martie].

Şi mai spun că a apărut Orizontul numărul 2. Nu e niciun interviu cu Attila Bartis, nu ştiu cum de-i posibil aşa ceva! Dar e un fragment din Plimbarea, vreo două pagini.

5 comments:

Anonymous said...

da, te asteptai sa urmeze un prapad, dar ei abia asteptau sa vina valurile de lacuste. chiar te surprinde. mie mi se facuse si pofta :p

Anonymous said...

Ce fel de magnolie?

white noise said...

@ dna - si eu as vrea, macar de gust, desi mi-e mila de lacuste.

nu stiu de ce nu ramane link-ul catre blogul tau, nu-l treci tu? eu stiu care-i blogul, nu asta-i problema:-)

@ mastic - alba. un copacel, jumatate dintre muguri sunt infloriti, ceilalti doar intredeschisi.

Anonymous said...

da, nu-l trec. tu-l stii si e de ajuns :)

white noise said...

@dna- ma bucur ca-l stiu :-)

@mastic - eu nu intru pe chat, am monitor vechi, prefer varianta de yahoo clasic. rar imi verific mailul in forma modernizata.