Sunday, February 10, 2008

Despre multe şi mărunte

N-am strop de umor în dimineaţa asta, pentru că am visat ceva cu Haggard şi-mi dau seama ce tare m-am ramolit, că nu mai pot să mă mobilizez, să mă duc la un concert din ăsta. Aşa că-mi beau cafeaua, şi cad pe gânduri.

Îmi dau seama că nu mai sunt deloc normală, pentru că ieri am cumpărat o carte doar pentru vreo 5-6 pagini. E o carte de cronici diverse, pe mine nu mă interesează autorul lor [chiar deloc, sau aproape], ci cel despre care a scris. [Să nu mă întrebaţi despre cine-i vorba, că nu spun nici în ruptul capului.] Şi mi-e ciudă că n-am fost în stare să citesc paginile undeva acolo, în vreun colţ, după care să plec frumos prin alte părţi. Un om normal ar fi reuşit. Dacă mă uit mai bine, mai sunt articole şi despre alţi autori care-mi plac, dar fără astea puteam trăi fără probleme. Aşa că mi-am pus un sticker în dreapta, drept pedeapsă. Să stea acolo, vreo câteva zile, pentru aducere aminte.

Şi-am mai cumpărat nr. 12 din Noua Literatură, m-a înfuriat un pic editorialul Luminiţei Marcu. Nu-i mai bine să dea nume, decât să dea cu paru’ şi la sfârşit să zică, păi nu vorbeam despre toţi, pe cei nevinovaţi sper că nu i-a durut? Şi m-am supărat văzând ce puţin s-a scris despre Submarinul iertat. Dar măcar sunt poze cu cărţi de poezie, mă gândeam să le decupez, să-mi fac un album, că mai mult tot nu pot face.

Prin dreapta blogului, mai sunt noutăţi. În primul rând, s-a întors Ochelaristul, pe urmă am aflat că Marius Manole are blog. La edituri am adăugat două: Aius şi Limes. Ieri, în librărie, am dat de cărţi apărute la Eikon, dar erau numai de teatru, poezia lipsea. Pe site nu-s trecute nici cele de teatru, nici cele de poezie, aşa că n-am trecut nici eu editura, că nu are sens.

Am mai descoperit şi câteva reviste cu site-uri [oarecum] actualizate: Timpul, Ramuri, Tribuna, Ziarul de Duminică, Tomis, Apostrof. Le-am trecut şi pe cele virtuale: EgoPHobia, Resipro, Prăvălia culturală, Tiuk! Le citesc de mult timp, şi nu pricep de ce am uitat să zic.

2 comments:

Anonymous said...

despre cine-i vorba? :)))))))

vic

white noise said...

am promis ca nu zic, asa ca nu zic :-)