Tuesday, August 21, 2007

Nimicuri

Sunt aşa într-o stare de lasă-mă, să te las, cum nu se poate povesti. De exemplu, azi pe la 12, luam micul dejun, pentru că-mi permit, ceea ce înseamnă că mai am câteva zile de concediu şi că n-a trebuit să eliberez camera la ora 11.

Am început să citesc Bartleby & Co, dar n-am de gând să o termin, prea-s Bartleby personificat. Dovezi am destule: am încercat să mă uit la Întreabă praful şi l-am abandonat pe la jumătate, pentru că nici Salma Hayek, nici Colin Farrell nu mi s-au părut potriviţi pentru rol. John Fante e un autor la care ţin mult prea mult, pentru a suporta un asemenea sacrilegiu. Şi-mi aduc aminte că la Verona, într-o super-librărie, o doamnă i-a arătat victorioasă soţului o ediţie completă a operei lui John Fante, dar era-n italiană, aşa că pe mine nu m-a ajutat cu nimic vestea asta. Am reuşit să-mi găsesc în engleză doar Wait Until Spring, Bandini; acum mai trebuie doar să fiu în stare s-o citesc.

Da’ eu sunt în faza de bartelby, nici bloguri nu pot citi şi am pe reader o tonă de restanţe. Da' de fapt, Vila-Matas poveseşte despre cei care nu scriu, aşa că nici bartleby nu-s, mi-s doar ceva nedefinit, care se simte straniu pe aici.

3 comments:

Anonymous said...

sa stii ca intreaba praful la a doua vizionare e chiar suportabil. poate incerci sa-l vezi direct a doua oara, ca prima data si mie mi-a venit sa arunc cu orice in televizor. :)))

vic

Hellene, tomata cu scufiţă said...

Am vazut si eu filmul, si nu mi-a placut. Nici Salma nici Collin, bine, dar de ei nu-mi place in general. Sunt sigura ca e mai buna cartea.

white noise said...

@ vic - poate incerc maine seara, da' nu promit:-)

@hellene - cartea e tare frumoasa, mie imi place mult de tot John Fante, l-am recomandat tuturor prietenilor.