Thursday, August 30, 2007

Melancolii

Se cam termină vacanţele, unii se consolează mai uşor cu gândul ăsta, alţii mai greu. Se ştie din ce categorie fac eu parte, nu mai insist.

Oricum, în lipsa mea s-au întâmplat diverse lucruri; de exemplu, biblioteca de poezie şi-a schimbat adresa din buletin, la fel şi pana mea; a apărut şi-o fototecă, dar a apărut şi-un zum cititor. Hellene s-a transformat într-o tomată cu scufiţă, iar şoseaua cu gânduri a devenit alee. Ieri, şi Luciat s-a mutat la casă.

Pe de altă parte, am aflat că s-a interzis cititul, lucru care nu mă miră, pentru că unii ajung departe, fără să citească. Da’ eu mă-ntreb, de ce nu ne-mpuşcă? S-ar putea să le vină şi ideea asta, nu m-aş mira deloc. Cine începe prin a arde cărţi, sfârşeşte prin a arde oameni. Nu mai ştiu cine-a zis-o, dar tare mai ardea acea bibliotecă, într-un decembrie nu prea îndepărtat.

În timpul ăsta, pe la alţii a apărut un pom cu cărţi, da-i scump. Aşa că, mă uit mai departe la pozele cu pisicuţe şi citesc aşa, cătinel-cătinel, viteză numai bună pentru a vedea că Mână redevine brusc Hand, dar numai pentru un paragraf. Şi nu pricep, de ce fratele lui Denis are nevoie s-ajungă la Mbuu. Dilemă de blondă!

În vremea asta, se anunţă noi apariţii prin librăriile patriei. Pe mine mă interesează mai ales Maseurul orb, am senzaţia că deja a apărut. Şi-l aştept pe E.L. Doctorow cu al său Ragtime; când văd că vine via Corint, mi se face un pic de teamă, dar sper să trecem cu bine peste acest moment delicat.

5 comments:

Anonymous said...

Ha ha! :) Si eu am observat trecerea Mana-Hand-Mana si m-a cam scos din sarite.

Hellene, tomata cu scufiţă said...

He he... un pic de diversitate nu strica. :D

white noise said...

de obicei nu, dar de data asta as fi preferat... monotonia:-)

Hellene, tomata cu scufiţă said...

Sa inteleg ca nu iti place Tomata? :(

white noise said...

Ba Tomata-mi place,mai ales cu scufita! am crezut ca te referi la hand/mana/hand. scuze!nu stiu unde mi-a fost capu'!