Friday, August 31, 2007

Şi eu citesc!

Pentru că s-a anunţat scoaterea unor emisiuni din grila de toamnă a televiziunii publice, lumea s-a indignat şi s-a hotărât, să protesteze. Cum o va face, citiţi la luciat. Apoi citiţi ce au scris: criz, vidal, puck, monica.

tvr-ul ştie să încaseze banii din abonamentele obligatorii, dar nu dă nimic în schimb. Rând pe rând, au dispărut cam toate emisiunile culturale, sau au fost exilate pe tvr cultural. Acum or să dispară Nocturne şi Lumea citeşte! Întreb şi eu: mai există vreo emisiune despre cărţi produsă de tvr? [Sigur, există rubrica lui Ion Bogdan Lefter, din Art@.ro] Dar mai bine nu întreb, că poate le vine vreo idee şi - pe spaţiul acelei rubrici - va apărea o mutră insipidă care, precum într-un banc vechi, va rosti întruna: Dă pe 1! Dă pe 1! Şi pe 1 vor fi doar emisiuni cu politicienii pe care va trebui să-i votăm.

Prin alte părţi se citeşte mult. Citesc părinţii, bunicii, copiii, pisicuţele, tinerii, bătrânii şi alte vietăţi. Unii citesc de secole, de asta şi au ajuns aşa departe.

E adevărat, un popor care nu citeşte, poate fi manipulat mai uşor.

Noi vom citi oricum şi am vrea ca tvr-ul să nu ne ignore. Din păcate, eu n-am cum să ajung în Bucureşti. Dar, într-un fel, voi fi acolo!

later edit: au mai scris optzecea, ondinna, Michael, Horia Nicola Ursu, Merlin, Cinabru, flu, Apollinaire, Mircea Pricăjan.

3 comments:

Anonymous said...

pai poate vin si in timisoara doi, trei, patru cititori pe undeva, sa stea 5 minute sa citeasca in liniste din cite-o carte. de ce nu?
white noise, nu se gasesc si in timisoara cititori? poate ca sint mai mult de doi, trei, patru...

Hellene, tomata cu scufiţă said...

Normal ca sunt cititori si in Timisoara si ca isi doresc emisiuni despre carti. Mie imi pare extrem de rau ca nu prind pe banda mea scurta de la TV Tvr Cultural. :( Pierd toate filmele de arta, toate documentarele mai interesante, tot... si nu e drept sa se scoata si de pe TVR o emisiune pe care, recunosc doar din cand in cand o urmaream.

white noise said...

@lciat - in Timisoara nici un flashmob n-a avut nici macar minumum de reusita. eu n-am putere sa organizez asa ceva.
oricum, noi avem "a cincea roata", care tocmai a implinit 7 ani si merge mai departe.

@hellene- am avut si eu problema asta, dar am schimbat cablul.pt. filme diverse recomand cinemax.