Monday, February 19, 2007

Secrete reloaded

criz mi-a făcut o ofertă pe care n-o pot refuza. Deşi am mai pretins eu odată că spun nu ştiu ce secrete... Să văd ce (nu) zic acum.

1. Aş zice că cele scrise de criz la 3 şi 5 sunt adevărate şi în cazul meu, dar nu trebuie să mă las de fumat, că nu fumez. Nu mi-ar strica mai multă perseverenţă, mai multă organizare. Evit conflictele, mai ales atunci când ştiu că n-am nimic de câştigat. E drept că uneori trec drept fraieră, dar nu contează.

2. Acum vreun an şi ceva, într-o emisiune tv, Marie Rose Mociorniţa a zis cam aşa: „Când eram foarte tânără, admiram oamenii inteligenţi, acum admir oamenii buni!” Şi eu la fel!

3. Dacă ar trebui să aleg între toate cărţile mele (peste 1000 de volume) şi tot ce înseamnă cd-uri/dvd-uri/bootlegs Guns n Roses, vă anunţ că aleg GnR, deşi citesc zilnic, iar GnR ascult doar când sunt foarte fericită sau când dau de greu.

4. Am şi eu câţiva scriitori pe lista celor necitiţi, în ciuda eforturilor făcute. N-am terminat niciodată Toamna patriarhului sau alt roman scris de Marquez, nici Lolita lui Nabokov, deşi de mai multe ori am încercat să le citesc. Şi din cauza multor dezamăgiri, mi-am propus să ignor traducerile din literatura franceză.

5. Iubesc literatura română atât cât îmi permite valoarea ei. Cam sună a înjurătură, dar n-am ce-i face.

8 comments:

Anonymous said...

:)))
ultimu' punct suna mai degraba a snobism (sau a necunoastere), dar, vorba ta, n-ai ce-i face.

vic

white noise said...

pana spre sfarsitul lui 2005 am tot fost atenta la ce se mai publica, cine mai debuteaza. si apoi m-am oprit brusc, facand-o pe o prietena de-a mea sa zica doar atat: "pai daca si tu..." dar am promis ca voi citi Derapaju'!si mai astept eu si alte romane, de la anumiti autori.

Anonymous said...

paaai, eu nu ma gindeam ca atunci cind vorbesti despre literatura romana te referi la debutanti sau, in sens mai "larg", la ce s-a intimplat intre toamna lui 97 si 2005. ma gindeam, cu mintea mea proasta, ca tot din literatura romana fac parte si arghezi, si blecher, si radu petrescu (am zis la intimplare). bafta, daca ai de gind sa citesti derapajul. eu n-am avut curaj, luindu-ma dupa ce am vazut prin dilemateca si pe site-ul polirom.

vic

white noise said...

eu m-am gandit mai mult la "necunoastere"...
ar fi multe de scris despre influente, mimetism vs. originalitate. sigur ca avem si scriitori foarte buni, dar nu-s prea multi.

white noise said...

si inca ceva: eu n-am zis ca literatura romana e proasta, ideea e ca nu vreau sa ma imbat cu apa rece.

Anonymous said...

asa, si cititori buni avem, dar nici ei nu-s prea multi. ma refer la aia care nu se imbata cu apa rece. atentie doar, apropo de bauturi, sa nu zici, dupa prea multa tarie, ca si vinu-i suc de morcovi. (mie mi s-a intimplat - nu neaparat cu romani) :)

vic

white noise said...

vinul nu-l confund cu nimic.

Anonymous said...

AAAAAHHHH, happy happy joy joy!!!! Credeam ca sunt singura care nu a putut sa termine Toamna patriarhului!!!! Gata, ma simt mult mai bine! :)) I'm not alone!