Friday, February 9, 2007

Rebuturi la kilogram

Azi am reuşit să scap de exemplarul din Zgomotul alb, cel cu defectu'. Am fost la librăria de unde am cumpărat cartea si, cum tot nu primiseră de la editură noi exemplare, le-am zis că nu mai aştept, să-mi dea altceva în schimb, aşa că am luat Orhan Pamuk, Mă numesc Roşu [se încadra în preţ].

Am fost apoi la altă librărie, care nu-i aşa centrală şi unde ştiam că mai au cartea lui DeLillo. Mai aveau trei exemplare din care unul cu acelaşi defect: pagini lipsă! [le-am răsfoit pe toate, să văd cum stau lucrurile].

Cartea e inclusă în toate bibliografiile despre postmodernism, deci e o carte importantă. Păcat că e editată aşa prost. De greşelile de tehnoredactare sigur n-am scăpat şi n-am scăpat nici de paginile în care tiparul pare cam şters. Aşa că le recomand celor de la Corint să schimbe tipografia!

6 comments:

Roxa said...

Si eu ma confrunt cu greseli de ortografie la cartea pe care-o citesc acum, si e de la Rao. Noroc ca nu-i a mea. :)) Oricum, le urasc.

Anonymous said...

multumesc de defectele de productie. intrigata de ce ai scris despre white noise, am cautat un pic si pe google si mi-a placut ce am citit. mai de mult, la tine cred ca am citit o afirmatie cum ca nu ar mai fi scriitori mari ( americani sau nu) si uitandu-am la cronicile despre cartea lui Delillo mi-am amitit de un autor si o carte care m-a impresionat: Jonathan Franzen-Corectii. premiu Booker, a scris vreo 10 ani la ea, consistenta, cronica de familie si multe atacuri la adresa societatii americane, a familiei... nu o puteam lasa din mana desi in mine crestea putin groaza.

ma duc sa cumpar white noise

puck said...

*multumesc de pontu' cu defectele de productie (not enough coffee, sorry)

white noise said...

@roxa- din pacate greselile sunt la moda, la toate editurile

@puck- eu ii iubesc pe americani, altii incercau sa-mi explice ca ei n-au literatura. am cumparat Franzen. trebuie sa-mi fac timp sa citesc cartea.

@dana- problema e intre pag 60-80.

Anonymous said...

(Dana eram tot, my mistake again). e o prejudecata ca americanii nu au literatura, precum cea că ' nu au istorie'. nu ma dau in vant dupa ei dar le citesc cartile bune cu placere...

white noise said...

eu am cativa americani printre favoriti. uite, de vreo 2 zile tot vreau sa scriu despre Joyce Carole Oates. poate reusesc pana deseara....