Thursday, February 15, 2007

Completări ... şi altele

M-am gândit că poate am fost cam rea când am scris despre Fioretos, nu de alta dar greşelile de tehnoredactare sunt destul de frecvente. De la unele edituri am însă pretenţii mari. Staţi să vedeţi ce m-aşteaptă, am de gând să citesc Regina de gheaţă de Alice Hoffman şi am înţeles de la vidal că volumaşele din colecţia Cotidianul sunt făcute cam prost.

Cartea a fost prezentată la Lumea citeşte!, iar pentru cei care n-au văzut emisiunea, le spun că există înregistrarea, dar e ascunsă bine de tot. Pe site scrie: Tema emisiunii: Cutia neagră de Amos Oz /Invitaţi: Oana Roman, Andrei Oişteanu, dar cartea e asta de care zic eu, iar invitaţi sunt Oana Roman şi Cristian Teodorescu[emisiunea din 2007/02/07].

Nu ştiu de ce se foloseşte travestiul, s-or fi molipsit de la Fioretos. Că-n romanul lui, Sascha Knisch îi spune Dorei că îl cheamă Anton, iar Dora Wilms e de fapt Dorothea nu- mai- ştiu- cum, iar în final [se pare că] va deveni Felix Karp. Asta în timp ce Anton se prezintă Knisch şi tot aşa, o încurcătură întreagă, numai bună pentru a ţine trează atenţia celor care vor mistere, suspans, crime. Sascha încearcă să descopere cine e criminalul, pentru că el e principalul suspect. Descoperă trecutul Dorei, precum şi multe lucruri pe care nu le ştia despre Anton, vechiul său prieten vienez; încearcă să înţeleagă care e rolul Fundaţiei pentru Cercetări Sexologice. Tot el joacă un fel de şah cu inspectorul Wickert, cu Karla Menotti, eminenţa cenuşie de la omucideri [dar până la Crimă şi pedeapsă mai e mult].

7 comments:

Anonymous said...

baaai, nu mai da amanunte din fioretos, ca inca n-am citit-o. abia miine ma duc s-o iau de la posta. si deja m-am zgiriat pe ochi ca am comandat-o, cind te-am auzit ca e cu greseli. fac urit rau de tot la asa ceva.

am inceput in seara asta regina de gheata si pina pe la pagina 30 pare decenta, cu exceptia primului rind din carte, care suna ca porcu'.

vic

white noise said...

promit sa nu mai fac, nu mai zic nimic de Fioretos. dar o sa vezi ca n-am zis mare lucru.lectura placuta!

Anonymous said...

de ce m-oi fi apucat eu sa fi citesc alice hoffman? nu mai bine reciteam alchimistul lui coelho? :(

vic

white noise said...

sa-mi fie rusine, n-am citit Alchimistul, asa ca ... citesc Alice Hoffman, despre care n-am inca nici o parere, ca-s prea la inceput.

Anonymous said...

pe la paginile 70-80 am capotat. a doua carte pe care o abandonez luna asta, dupa cutia neagra (tot de la coti). si pe bune ca fac asta doar in cazuri extreme.

vic

white noise said...

nu stiu ce-am facut, ca mesajul anterior a disparut. asa ca repet: eu sunt la pag 40 si inca mai citesc. poate pe la 80 o sa renunt.

Anonymous said...

iti tin pumnii sa-ti placa. macar tie.

vic